Werkwijze

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn cliënten in hun eigen omgeving te begeleiden. Ik hoop hierdoor de drempel om professioneel voedingsadvies in te winnen te verlagen.  Mijn tarieven zijn inclusief reiskosten en ik neem alle benodigde spullen, zoals een weegschaal, gewoon mee.

Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek (meestal telefonisch) vertel ik wat meer over mijn werkwijze, bepalen we of je bij mij aan het juiste adres bent en beslis je of je met mij als persoonlijke coach dit traject in wilt gaan.  Indien we samen gaan starten vraag ik je om een aantal dagen je voeding te noteren aan de hand van een voedingsdagboek. Dit voedingsdagboek is de basis voor mijn adviezen.

Intakegesprek inclusief eerste consult

Tijdens het intakegesprek wil ik zo veel mogelijk over je te weten komen en ben ik benieuwd naar je doelen. Wat zou je graag willen bereiken? Daarnaast wil ik je graag wegen en meten we je taille en vetpercentage (uitkleden is niet nodig). Aan de hand van deze gegevens en het voedingsdagboek stel ik een persoonlijk plan van aanpak voor je op met hierin een aantal voorbeeldmenu’s.

Eerste vervolgconsult/adviesgesprek

In het eerste vervolgconsult/adviesgesprek bespreken we je persoonlijke plan van aanpak met de voorbeeldmenu’s.  Ook meet ik wederom je gewicht en vetpercentage.

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en kun je vragen stellen. Daarnaast krijg je informatie over het lezen van etiketten, doorbreken van gewoontes,  variatiemogelijkheden, verschillende tips voor uit eten gaan en eten tijdens vakantieperiodes, etc. Je bepaalt zelf hoeveel vervolgconsulten er gewenst zijn. Bij elk vervolgconsult meet ik je gewicht en vetpercentage.

Weegconsulten

Na de vervolgconsulten is het mogelijk om nog gebruik te maken van de weegconsulten. Tijdens deze weegconsulten meten we het gewicht en vetpercentage. Veel cliënten vinden dit prettig als de welbekende stok achter de deur. Ook het aantal en het tijdsbestek tussen de weegconsulten mag je zelf bepalen.

Eenmalig voedingsadvies

Het is ook mogelijk om een eenmalig voedingsadvies te krijgen. Aan de hand van het door jou ingevulde voedingsdagboek maak ik een persoonlijk voedingsadvies. Ik analyseer je huidige voeding en signaleer knelpunten. Samen bespreken we je huidige voedingspatroon en bekijken welke verbeteringen mogelijk zijn.

Sportvoedingsadvies

Als gewichtsconsulente met de specialisatie Sportvoeding ben ik gediplomeerd om sporters te begeleiden om met voeding optimale resultaten te kunnen behalen. Sporters van elk niveau zijn van harte welkom voor een sportvoedingsadvies.

Methode Puur Gezond

Met veel plezier werk ik met de methode Puur Gezond. Puur Gezond eten staat voor écht eten. Eten zonder pakjes en zakjes, eten dat je zelf gemakkelijk bereidt en dat ook nog eens heel lekker smaakt. Graag laat ik je zien dat lekker en gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. De nadruk ligt niet op het tellen van calorieën maar het streven naar een gezond eet- en leefpatroon. Door Puur Gezond te gaan eten zul je zien dat je op een gezond gewicht komt (of dit nu afvallen of aankomen is) én blijft.